Frittata met pompoen en geitenkaas

Bereiding

  1. Kook de wortel, prei en pompoen circa 5 minuten. Verhit intussen de olie en bak hierin de courgette en ui in 3 minuten glazig.
  2. Giet de gekookte groente af, laat uitlekken, voeg toe aan de pan en bak 3 minuten op een hoge stand. Voeg het ei toe, verkruimel de geitenkaas erover en bak de frittata 5 minuten.
  3. Verwarm intussen de ovengrill. Zet de ovenvaste pan met de frittata circa 5 minuten onder de grill om te gratineren, of keer de frittata om in de pan en bak 5 minuten. Bestrooi met de peterselie.

Tips

  • In een frittata kun je al je restjes kwijt. Je kunt alleen pompoen gebruiken, maar in combinatie met prei en wortel wordt dit gerecht iets minder vlak van smaak. Liever nog meer pit? Vervang de geitenkaas dan door gorgonzola.

Ingrediënten

  • 2 wortels, grof geraspt
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 200 g pompoenen, geschild, in kleine blokjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 courgette, in dunne plakjes
  • 2 uien, in dunne ringen
  • 6 eieren, losgeklopt
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt

Benodigdheden

  • ovenvaste koekenpan

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 360 Kcal
Vetten 24 g
waarvan verzadigd 9 g
Koolhydraten 13 g
Vezels 6 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.