Garnalensaté in Oosterse marinade

Bereiding

  1. Week de houten satéstokjes in water zodat ze tijdens de bereiding niet verbranden.
  2. Meng de ingredienten voor de marinade.
  3. Leg de garnalen in de marinade.
  4. Borstel de champignons of veeg ze schoon.
  5. Rijg de garnalen, paprika, sjalotjes en champignons aan de stokjes.
  6. Leg ze naast elkaar en giet er nog wat marinadevocht op.
  7. Verwarm de grill of een grillpan voor.
  8. Rooster de saté 2-3 minuten per kant.
  9. Lekker met een groene salade met komkommer.

Tips

  • Bestrooi de saté eens met 2 eetlepels sesamzaadjes die in een droge hete koekenpan goudbruin geroosterd zijn.

Ingrediënten

  • 500 g reuzengarnalen, ontdooid, voor de spiesjes
  • 8 grote champignons, voor de spiesjes
  • 1 rode paprika, in grove stukken, voor de spiesjes
  • 1 gele paprika, in grove stukken, voor de spiesjes
  • 8 sjalotjes, gehalveerd, voor de spiesjes
  • 4 el sesamolie, voor de marinade
  • 3 el sojasaus, voor de marinade
  • 1 teentje knoflook, voor de marinade
  • 3 cm verse gember, voor de marinade
  • 2 el droge sherry, voor de marinade
  • versgemalen peper, voor de marinade

Benodigdheden

  • satéstokjes

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 398 Kcal
Vetten 32 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 11 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.