Gebakken witte asperges met rookvlees

Bereiding

  1. Schil de witte asperges en breek de harde kontjes eraf.
  2. Zet de witte asperges op in 2 l koud water met 11/2 el zout, breng ze op een hoog vuur aan de kook.
  3. Kook ze 2 minuten.
  4. Zet het vuur uit en laat de asperges in het vocht afkoelen.
  5. Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan op een matig vuur goudbruin.
  6. Laat op een bord afkoelen en hak ze dan grof.
  7. Breek de harde onderkanten van de groene asperges en snijd de asperges in de lengte in repen.
  8. Snijd de repen in lange stukken ter grootte van een lucifer.
  9. Meng de garnalen met creme fraiche, peper en zout.
  10. Snijd de witte asperges in de lengte doormidden.
  11. Dep de witte asperges droog.
  12. Verhit een scheutje olijfolie in een anti-aanbakpan en bak de witte asperges op de snijkant lichtbruin.
  13. Leg ze naast elkaar op 4 borden.
  14. Verdeel de garnalen, reepjes groene asperges en het rookvlees over de asperges.
  15. Bedruppel met een klein beetje olijfolie en strooi als laatste de hazelnoten over het gerecht.

Tips

  • De gebakken asperges zijn zowel warm als koud erg lekker in dit gerecht.
  • Je kunt dit gerecht van te voren op een koele plaats klaarzetten.

Ingrediënten

  • 16 witte asperges
  • peper en zout
  • 30 g hazelnoten
  • 8 groene asperges
  • 200 g rookvlees
  • 100 g garnalen
  • 1 el crème fraîche
  • olijfolie

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 727 Kcal
Vetten 59 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 6 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.