Gebraden kipfilet met Chinese kool

Bereiding

  1. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
  2. Zet ze in een pan onder met de witte wijn en voeg de laurier,kruidnagels, bruine suiker en de grove mosterd toe.
  3. Pocheer de peren langzaam gaar en hou ze enigsins warm.
  4. Breng in een pan wat water aan de kook en blancheer de Chinese kool bladeren kort in kokend water, giet het water af en laat de bladeren goed uitlekken.
  5. Strooi naar smaak wat zout en peper over de kipfilets en braad deze in de koekenpan met wat boter mooi goud bruin en gaar, houd de filets warm.
  6. Kook ondertussen de kippenjus met de slagroom en kook in tot een saus dikte.
  7. Giet de peren door een zeef en smeer de halve peer in met mosterd die achter blijft in de zeef.
  8. Verwarm de geblancheerde koolbladen in wat boter en voeg wat kippe jus met slagroom toe en wat zout en peper.
  9. Leg de kool bladeren over 4 (voorverwarmde) borden en verdeel hierbij de kipfilets en de mosterdperen.
  10. Kook de saus nog een keer op en voeg voor de rijkere smaak een klontje roomboter toe.
  11. Schuim de saus op met een staafmixer en verdeel over de borden.
  12. Weetje: pocheren is het garen van een ingrediënt in een vloeistof die net niet kookt (92° C).

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 Chinese kool
  • 300 ml kippenjus
  • 100 ml slagroom
  • roomboter
  • 2 conference peren
  • 400 ml witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 el grove mosterd

Bereidingtijd

60 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.