Gebraden runder diamanthaas met aardpeer

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalotten.
  2. Pel en wrijf de knoflook fijn.
  3. Haal de tijmblaadjes van de takjes.
  4. Hak de tijm, peterselie en bieslook fijn.
  5. Was en schil de aardperen.
  6. Snijd ze in de lengte in plakken van ca. ½ cm.
  7. Was en droog de champignons.
  8. Houd er 4 heel voor de garnering.
  9. Snijd de rest in grove stukken.
  10. Verwarm in een koekenpan een scheut olijfolie.
  11. Smoor hierin op een matig vuur, de stukken champignon met de helft van de sjalot en de helft van de knoflook 3-4 min., zonder dat ze gaan kleuren.
  12. Geregeld omscheppen.
  13. Schep het mengsel zonder vocht in de keukenmachine.
  14. Bewaar het smoorvocht voor de balsamico-olijfolievinaigrette.
  15. Rasp de helft van de kaas bij de champignons.
  16. Hak ze vrij fijn en breng de champignon-duxelles op smaak met peper en zout.
  17. Verder laten afkoelen.
  18. Verwarm voor de vinaigrette, in de koekenpan, nog een scheutje olie.
  19. Smoor hierin de helft van de rest van de sjalot en knoflook 3 min.
  20. op een laag vuur.
  21. Voeg de aceto balsamico toe en laat even trekken op het allerlaagste vuur, 2-3 min.
  22. (niet koken!).
  23. Voeg het smoorvocht van de champignons en 6 el olijfolie toe.
  24. Breng op smaak met peper en zout.
  25. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakken aardpeer op een laag vuurtje tot dat ze gaar en licht gekleurd zijn.
  26. Voeg op het laatst de rest van de gesnipperde sjalot toe en wat cayennepeper.
  27. Smoor even mee en breng op smaak met peper en zout.
  28. De aardpeer kunt u van tevoren bereiden en vlak voor het eten opwarmen in de warme oven.
  29. Verwarm de oven voor op 160°C.
  30. Bestrooi de diamanthaas rondom met peper en zout.
  31. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de diamanthaas op een hoog vuur rondom mooi bruin.
  32. Haal het vlees uit de pan en gaar de diamanthaas verder in een bakblikje in de oven, 3-5 min., hoe langer hoe minder rood.
  33. (Als de koekenpan een ovenvast handvat heeft kan het vlees met pan en al de oven in).
  34. Haal het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en een paar schone theedoeken en laat het zeker 5 min.
  35. rusten.
  36. Verwarm ondertussen 4 borden en eventueel de aardperen in de oven en de duxelles in een pannetje op het vuur.
  37. Snijd de achtergehouden champignons in dunne plakken.
  38. Snijd het vlees dwars op de draad in plakken.
  39. Verdeel het vlees en de plakjes aardpeer over de 4 warme borden, schep er bergjes duxelles tussen.
  40. Giet de balsamico-olijfolievinaigrette erbij, bestrooi met de kruiden en rasp er nog wat kaas over.

Ingrediënten

  • 600 g diamanthaas
  • 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje verse tijm
  • 2 takjes peterselie
  • 5 sprietjes bieslook
  • 300 g aardperen
  • 500 g champignons
  • 1 scheutje olijfolie
  • 25 g oude kaas
  • 1 snufje peper en zout
  • 4 el balsamicoazijn
  • 1 snufje cayennepeper

Bereidingtijd

55 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 508 Kcal
Vetten 42 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 20 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.