Gegratineerde aardappels

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappels rondom in met een vork en bestrijk ze met olie. Leg ze in een ovenschaal en bak ze in circa 1 uur gaar in de oven.
  2. Meng de crème fraîche met de geitenkaas en een deel van de tijm. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Laat de aardappels afkoelen. Dit kan een dag van tevoren.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de aardappels in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.
  4. Prik met een vork de binnenkant van de aardappel goed los en rul, maar laat de schil heel. Verdeel het kaasmengsel over de aardappels en leg er nog een takje tijm op of bestrooi met wat losse tijmblaadjes.
  5. Bak de aardappels in circa 15 minuten mooi bruin in de oven. Serveer bijvoorbeeld bij gevulde kip.

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels, schoongeboend
  • 1 eetl. olie
  • 100 ml crème fraîche
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 eetl. verse tijm
  • snufje nootmuskaat

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • bakplaat, ingevet

Bereidingtijd

30 minuten

  • 60 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Voedingswaarden

Energie 270 Kcal
Vetten 16 g
waarvan verzadigd 9 g
Koolhydraten 25 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: