Gegratineerde bloemkool met gebakken tilapia

Omschrijving

Kook de aardappelen in eenlaagje water in ca. 20 minutengaar. Maak de bloemkoolschoon en verdeel in roosjes van gelijkegrootte. Kook de bloemkool in 8-12 minutengaar.
Hak de peterseliefijn. Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 200ºC, of verwarm de ovengrillvoor.Snijd de korsten van het brood en maal het brood tot kruim.Meng met de kaas.
Dep de vis met keukenpapierdroog. Bestrooi de filets met peper en zout en bestuif met bloem.
Schep de bloemkool in eeningevetteovenschaal. Strooi het kaasmengselerover.Leg hier en daareenvlokjeboter.Zet de schaal in de oven en laat de kaas in 5-7 minuten in ze oven of 2 minutenonder de grill gratineren. Verhit 2 el olie en 15 g boter in eenkoekenpan en bak de vis in 2-3 minuten per kantgaar. Stamp de aardappelenfijn met warmemelk of bouillon. Breng op smaak met de helft van de peterselie en peper en zout. Verdeel de bloemkool, de vis en de puree over 4 borden. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimigeaardappelen, geschild
  • 1 bloemkool
  • 15 g plattepeterselie
    100 g geitenkaasfenegriek
  • 2 (oude) witteboterhammen
  • 4 tilapiafilets
    1½ el bloem
  • 30 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1½ dl war me melk of bouillon

Bereidingtijd

ca. 30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.