Gegratineerde bloemkool met gebakken tilapia

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes van gelijke grootte.
  3. Kook de bloemkool in 8-12 minuten gaar.
  4. Hak de peterselie fijn.
  5. Rasp de kaas.
  6. Verwarm de oven voor op 200C, of verwarm de ovengrill voor.
  7. Snijd de korsten van het brood en maal het brood tot kruim.
  8. Meng met de kaas.
  9. Dep de vis met keukenpapier droog.
  10. Bestrooi de filets met peper en zout en bestuif met bloem.
  11. Schep de bloemkool in een ingevette ovenschaal.
  12. Strooi het kaasmengsel erover.Leg hier en daar een vlokje boter.
  13. Zet de schaal in de oven en laat de kaas in 5-7 minuten in de oven of 2 minuten onder de grill gratineren.
  14. Verhit 2 el olie en 15 g boter in een koekenpan en bak de vis in 2-3 minuten per kant gaar.
  15. Stamp de aardappelen fijn met warme melk of bouillon.
  16. Breng op smaak met de helft van de peterselie en peper en zout.
  17. Verdeel de bloemkool, de vis en de puree over 4 borden.
  18. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel, geschild
  • 1 bloemkool
  • 15 g peterselie
  • 100 g geitenkaas fenegriek
  • 2 witte boterhammen
  • 4 tilapiafilets
  • 1,5 el bloem
  • 30 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 150 ml warme melk of bouillon

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.