Gegratineerde boerenkool

Bereiding

  1. Kook de aardappelen met de boerenkool in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pel en snipper de uien.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de uien 5-10 minuten op laag vuur.
  4. Schenk na 3 minuten de bouillon in de pan.
  5. Hak de pecannoten in stukjes.
  6. Verdeel de kaas in brokjes.
  7. Snijd de augurkjes fijn.
  8. Verwarm de grill voor of zet de oven op 200C.
  9. Giet de aardappelen en de boerenkool af en stamp ze fijn.
  10. Roer er de augurkjes, de helft van de kaas, de meeste pecannoten, een scheutje augurkenvocht en eventueel kookvocht door.
  11. Breng de stamppot en de uienjus op smaak met peper en zout.
  12. Schep de boerenkool in een ovenschaal.
  13. Verdeel de rest van de geitenkaas erover.
  14. Laat de kaas onder de grill of in de oven in 5a10 minuten smelten.
  15. Verdeel de boerenkool over 4 borden.
  16. Bestrooi met de rest van de nootjes en geef de uienjus erbij.

Ingrediënten

  • 1,2 kg kruimige aardappels, geschild
  • 600 g boerenkool, gesneden
  • 2 uien
  • 20 g boter
  • 200 ml kruidenbouillon
  • 100 g pecannoten
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 8 zoetzure augurkjes

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.