Gegratineerde kabeljauw met prei en krieltjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit de helft van de olijfolie en roerbak hierin de prei 3-4 minuten met de helft van de kerrie, zout en peper. Verdeel de prei over de ovenschaal.
  2. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf de vis in met citroensap, zout en peper. Leg de kabeljauw op de prei.
  3. Roer de rest van de kerrie door de crème fraîche en bestrijk de vis ermee. Bestrooi met de kaas en zet circa 15 minuten in het midden van de oven.
  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie en bak hierin de krieltjes met de kruiden goudbruin. Serveer de vis met de krieltjes.

Tips

  • Vervang de kabeljauw in dit recept door tilapia of pangasius.
  • Voeg 1 eetlepel grove mosterd toe aan de crème fraîche.

Ingrediënten

  • 6 eetl. olijfolie
  • 600 g preien, panklaar, in ringen
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 600 g diepvrieskabeljauwfilets, ontdooid
  • 2 eetl. citroensap
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 g belegen kaas, geraspt
  • 600 g krieltjes, koelvers
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden

Benodigdheden

  • ovenschaal, ingevet
  • keukenpapier

Bereidingtijd

25 minuten

  • 15 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 660 Kcal
Vetten 40 g
waarvan verzadigd 17 g
Koolhydraten 33 g
Vezels 7 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: