Gegratineerde zoete-aardappelpuree met geitenkaas en hazelnoten

Bereiding

  1. Kook de aardappelblokjes in water met zout in circa 10 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 220┬║C. Schep de aardappelblokjes terug in de pan en stamp met de melk en boter tot een gladde puree. Breng op smaak met nootmuskaat en zout en peper.
  3. Klop het ei erdoor en schep de puree over in de ovenschaal. Verdeel de geitenkaas en tijmblaadjes erover en bestrooi met de hazelnoten.
  4. Gratineer de puree in het midden van de oven in circa 20 minuten goudgeel. Lekker met gegrilde kip en een frisse salade.

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel, geschild, in blokjes
  • 100 ml melk
  • 25 g boter
  • 1 ei, losgeklopt
  • nootmuskaat
  • 200 g harde geitenkaas, geraspt
  • 2 eetl. tijm
  • 50 g hazelnoten, grof gehakt

Benodigdheden

  • ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

20 minuten

  • 20 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.