Gegrilde ananas met ijs

Bereiding

  1. Snijd de kroon van de ananas en zet de vrucht dan rechtop. Snijd rondom de harde schil weg en steek de kleine oogjes die overblijven weg met een klein mesje.
  2. Snijd de ananas doormidden en snijd de harde kern weg. Snijd nu lange repen of plakken of welke vorm je leuk vindt, zolang ze niet te dik zijn.
  3. Zet de ovengrill aan. Leg de plakken dakpansgewijs op een ingevette bakplaat en bestrooi ze met wat poedersuiker.
  4. Zet de bakplaat vlak onder de grill en blijf kijken tot de ananas lichtbruin karameliseert. Leg de schijven warm op een bordje en schep er een bolletje sorbetijs op.

Ingrediënten

  • 1 verse ananas, rijpe
  • 1 eetl. boter
  • 1 eetl. poedersuiker
  • 4 bollen citroensorbetijs

Benodigdheden

  • bakplaat, ingevet

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.