Gegrilde bloemkool met couscous en kruidige yoghurtsaus

Bereiding

  1. Meng in een keukenmachine de ingrediƫnten voor de yoghurtsaus en breng op smaak met zout en peper.
  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de rozijnen, 4 eetlepels olie en een flinke snuf zout toe.
  3. Bestrijk de bloemkoolplakken met de rest van de olie en gril ze in circa 5 minuten goudbruin.
  4. Serveer de gegrilde bloemkool met de couscous en kruidige yoghurtsaus.
  5. Bestrooi eventueel met granaatappelpitjes en gehakte koriander.

Ingrediënten

  • 300 g couscous
  • 75 g blanke rozijnen
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 bloemkool, in plakken
  • eventueel handje granaatappelpitje
  • 250 ml volle yoghurt, voor de yoghurtsaus
  • handje verse munt, alleen de blaadjes, voor de yoghurtsaus
  • handje verse peterselie, voor de yoghurtsaus
  • 2 eetl. komijnpoeder (djinten), voor de yoghurtsaus
  • 1 theel. korianderpoeder (ketoembar), voor de yoghurtsaus
  • 1 eetl. honing, voor de yoghurtsaus

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.