Gegrilde groente clubsandwich met pesto, feta en speltbrood

Bereiding

  1. Snijd de courgette in de lengte in 4 plakken en de paprika in 4 lange stukken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s. Maak de worteltjes schoon en halveer ze in de lengte. Snijd de feta in stukjes. Grill de groenten op een hete grillplaat, op de barbecue of in een grillpan om en om bruin.
  2. Grill de sneetjes brood. Besmeer ze met mayonaise. Beleg 4 boterhammen met sla. Verdeel courgette en paprika over 2 met sla belegde boterhammen. Schep op elk een beetje pesto. Leg de andere met sla belegde boterhammen erop en verdeel de wortel, feta en rest van de pesto erover. Leg de andere boterhammen erop. Prik aan beide kanten van elke sandwich een prikker en snijd de clubsandwiches doormidden. Leg ze op plankjes of borden met wat (groente)chips en eventueel nog wat extra pesto (in een bakje) ernaast.

Tips

  • Vervang de courgette door aubergine of gekookte rode biet.
  • De groenten kun je ruim van tevoren grillen en voor het eten even opwarmen in een droge koekenpan of magnetron.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 6 worteltjes
  • 80 g fetakaas
  • 6 sneetjes speltbrood
  • 2 el olijfoliemayonaise
  • 4 bladeren sla
  • 3 el pesto
  • 1 handje groentechips

Benodigdheden

  • 4 satéprikkers

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

2 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, brunch

Voedingswaarden

Energie 795 Kcal
Vetten 11 g
waarvan verzadigd 7 g
Koolhydraten 17 g
Vezels 11 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.