Gegrilde witlof in citroensaus

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet af.
  3. Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in repen.
  4. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  5. Snijd de peterselie grof.
  6. Snijd de kipbraadsticks in stukjes.
  7. Verhit de boter in een diepe pan en bak hierin de kip in ca. 5 minuten goudbruin.
  8. Voeg de bouillon, het citroenrasp en de kookroom toe.
  9. Laat de kip op matig hoog vuur in ca. 8 minuten gaar worden.
  10. Verhit ondertussen een grillpan en grill hierin de witlof in ca. 5 minuten gaar.
  11. Breng de roomsaus op smaak met het citroensap, peper en zout.
  12. Meng het met de pasta, de gegrilde witlof en de helft van de peterselie.
  13. Verdeel de pasta over 4 diepe borden.
  14. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Ingrediënten

  • 400 g penne rigate
  • 600 g witlof
  • 0,5 citroen
  • 15 g peterselie
  • 400 g kipbraadsticks
  • 25 g boter
  • 100 ml kippenbouillon van tablet
  • 200 ml kookroom

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.