Gegrilde zalm met broccoli en kruidenrijst

Bereiding

  1. Kook de rijst en spoel af met koud water. Mix in een keukenmachine de peterselie, basilicum, 4 eetlepels olijfolie, knoflook en 2 eetlepels water tot een kruidenolie. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Rooster de pompoenpitten kort in een droge, hete koekenpan. Voeg de kruidenolie en geroosterde pompoenpitten toe aan de afgekoelde rijst.
  3. Kook de broccoli in circa 5 minuten beetgaar. Verhit intussen de rest van de olie in een grillpan en gril de zalm in circa 7 minuten rondom gaar en goudbruin.
  4. Serveer de kruidenrijst met de zalm, broccoli en partjes citroen.

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje basilicum
  • 6 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el pompoenpitten of
  • 2 el zonnebloempitten
  • 600 g broccoli
  • 4 zalmfilets
  • 1 citroen, in partjes

Benodigdheden

  • keukenmachine

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 715 Kcal
Vetten 34 g
waarvan verzadigd 6 g
Koolhydraten 61 g
Vezels 7 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.