Gegrilde zalm met champignon en linzenmix salade

Bereiding

  1. Doe de Italiaanse linzenmix samen met het laurierblad, de tijm en de bouillon (of water) in een grote pan. Breng het aan de kook op een middelhoog vuur en laat het sudderen. Laat het 15-20 minuten sudderen tot de linzen zacht zijn.
  2. Verhit intussen een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe. Voeg de champignons, met een snufje zout toe en bak ze 6-8 minuten in de pan. Roer geregeld door, tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn aan de randen. Voeg 2 teentjes gehakte knoflook toe en laat het 2 minuten bakken. Haal de pan van het vuur.
  3. Zodra de Italiaanse linzenmix zacht is laat je deze uitlekken en gooi je de kruiden weg. Doe de Italiaanse linzenmix in een grote mengkom en voeg de champignons met knoflook toe. Meng dit voorzichtig door elkaar en zorg dat de linzenmix zo weinig mogelijk breekt.
  4. Om de dressing te maken doe je 1 teentje knoflook, fijngehakt, de witte wijnazijn, grove mosterd, vloeibare honing, extra vergine olijfolie en het water in een afsluitbare pot met een snufje peper en zout. Sluit de deksel van de pot en schud totdat het samenkomt.
  5. Verwarm de grill. Gril de zalm 6-8 minuten naar wens.
  6. Leg de Italiaanse linzenmix op het bord. Giet de helft van de dressing over de warme Italiaanse linzenmix. Bedek dit met rucola. Doe daar bovenop de zalm.

Ingrediënten

  • 200 g Italiaanse linzenmix
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 100 g kastanjechampignons, in 8 stukken gesneden
  • 200 g portobello's, in plakjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g zalmfilets, in 4 stukken
  • 100 g rucola
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 el water

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.