Gegrilde zoete aardappel met avocado-limoensalsa

Bereiding

  1. Meng de avocado met de tomaat, koriander en bosui.
  2. Besprenkel met limoensap, 3 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrijk de plakken zoete aardappel met de rest van de olie en gril ze rondom in circa 10 minuten gaar en goudbruin.
  4. Serveer met de salsa.

Ingrediënten

  • 2 avocado's, in blokjes, rijp
  • 1 tomaat, in blokjes
  • handje verse koriander, fijngehakt
  • 1 lente-/bosui, in dunne ringen
  • 1 limoen, sap
  • 6 eetl. zonnebloemolie
  • 4 zoete aardappels, in plakken van ca. 0.5 cm dik

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, bijgerecht

Voedingswaarden

Energie 420 Kcal
Vetten 33 g
waarvan verzadigd 4 g
Koolhydraten 24 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: