Gemarineerde bavettespiesen met krieltjes-preisalade

Bereiding

  1. Pel en knijp de knoflook fijn boven een lange platte schaal. Snijd een stukje (ca. 3 cm) van de prei, hak dat fijn en voeg aan de knoflook toe. Hak de helft van de kruiden fijn en meng ze met de knoflook, prei, yoghurt, kerriepoeder en 3 el olijfolie. Schep 4 el van het mengsel in een salade schaal en houd deze apart voor de salade
  2. Snijd de bavette in 12 lange repen. Rijg ze aan de spiesen, wentel ze door de yoghurtmarinade en marineer ze in de schaal, minimaal 1 uur of een paar uur in de koelkast.
  3. Halveer de krieltjes en zet ze op in ruim koud water. Breng aan de kook en kook ze gaar in 10-15 minuten. Afgieten en laten afkoelen.
  4. Snijd de rest van de prei in zeer smalle ringen. Snijd de tomaten in stukjes. Hak een paar takjes kruiden fijn. Schep de mayonaise en 4 el extra yoghurt bij het yoghurtmengsel in de salade schaal. Schep de prei, krieltjes, tomaten en rest van de kruiden erdoor. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Laat een uurtje intrekken
  5. Steek een half uur van tevoren de barbecue aan. Haal dan ook de spiesen uit de koelkast. Dep de spiesen een beetje droog met keukenpapier. Leg ze op de barbecue en grill ze 4-7 minuten (rosé of meer door). Geregeld keren. Lekker met speltbrood.

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 preien
  • 1 bosje gemengde groene kruiden (bijv. peterselie, salie en tijm)
  • 14 el magere yoghurt
  • 1 el kerriepoeder
  • olijfolie
  • 500 g Bavette
  • 1 kg krieltje in de schil
  • 2 el mayonaise
  • 2 tomaten
  • peper en zout

Benodigdheden

  • 12 lange spiesen

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 516 Kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigd 4 g
Koolhydraten 54 g
Vezels 8 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: