Gemarineerde kipfilet met limoen

Omschrijving

Rasp de schil van 1 limoen boven een schaaltje. Pers deze limoen uit. Snijd de andere limoen in partjes. Meng voor de marinade de geraspte limoenschil met het sap, de sojasaus, 1-2 tl sambal (hoe meer hoe heter), de gembersiroop en 1 el sesamolie. Snijd de kip in 12 lange stukken, leg ze in een schaal en meng ze met de limoenmarinade. Laat de kip ten minste 5 minuten trekken (langer, tot zelfs een hele dag kan ook, maar dan wel in de koelkast). Pel en snijd de uien in flinterdunne reepjes. Snijd de koriander iets kleiner. Meng de reepjes ui met de takjes koriander. Steek de barbecue een half uur voor gebruik aan. Grill de stukken kip in een grillpan of op de hete BBQ in ca. 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Serveer de kip met het koriander-uimengsel erover en besprenkel met een paar druppeltjes sesamolie. Leg de partjes limoen erbij.

Ingrediƫnten

  • 2 limoenen
  • 4 el sojasaus
  • 1-2 tl sambal manis
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el sesamolie
  • 500 g kipfilet
  • 1 rode ui
  • klein bosje koriander

Bereidingtijd

ca. 20 minuten + 8 minuten oven

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

Hoofdgerecht
Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, de lekkerste recepten, handige tips en andere nieuwtjes.