Gemarineerde zalm met broccoli

Bereiding

  1. Rasp de schil van 1 citroen en pers deze uit.
  2. Snijd de andere citroen in 8 partjes.
  3. Hak de dille en de bosuitjes fijn.
  4. Snijd de zalmfilets in de lengte 3 keer diep in maar niet door! Besprenkel ze met een paar druppels citroensap.
  5. Meng de dille met de helft van de geraspte citroenschil, wat peper en wat zout.
  6. Wentel de zalmfilets door het mengsel en leg ze in een schaal.
  7. Dek ze af en laat ze minimaal een half uur maar liever een half dagje staan.
  8. Schil de aardappelen, snijd ze elk in 8 stukjes en kook ze in een laagje water in ca. 15 minuten gaar.
  9. Afgieten, fijnstampen en mengen met de rest van de citroenschil en mayonaise.
  10. Voeg naar smaak peper en eventueel wat zout toe.
  11. Kook ondertussen de broccoli in ruim kokend water in 6-8 minuten gaar.
  12. Afgieten.
  13. Wentel in de tussentijd de zalmfilets door een beetje bloem.
  14. Smelt de boter in en koekenpan en bak de zalmfilets om en om 5 minuten op een matig vuur.
  15. Verdeel de aardappelpuree en broccoli over 4 borden.
  16. Leg de zalmfilets en partjes citroen erbij en bestrooi met de bosuitjes.

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 1 schaaltje dille
  • 1 bosje lente-/bosui
  • 4 zalmfilets
  • 1 kg vastkokende aardappel
  • 2 el mayonaise
  • 600 g broccoli
  • bloem
  • 25 g boter

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 584 Kcal
Vetten 20 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 65 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.