Gents stoofvlees

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Verhit de boter en de olie en bak hierin de vleesblokjes lichtbruin. Schep de uien erbij en roerbak 3 minuten.
  2. Verwarm het bier en schenk het bij het rundvlees.
  3. Voeg kruidnagels, laurier- blaadjes, suiker en azijn toe en stoof met deksel zachtjes 1,5 uur.
  4. Bestrijk het brood met de mosterd en snijd het in kleine blokjes. Schep ze door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur.
  5. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes en serveer het stoofvlees met Vlaamse frieten en rode kool of appelcompote.

Ingrediënten

  • 600 g doorregen runderlappen, in stukken
  • 1 eetl. bloem
  • 50 g boter
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 3 uien, gesnipperd
  • 500 ml bockbier
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 0,5 eetl. bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. azijn
  • 1 snee bruinbrood of
  • 1 snee volkorenbrood
  • 1 eetl. grove mosterd

Bereidingtijd

30 minuten

  • 150 minuten stooftijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.