Gepofte aardappelen met spruitjes- en gele paprikaragout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225°C. Boen de aardappelen schoon en leg ze in het midden van de vellen folie. Schenk er een beetje olijfolie over. Bestrooi ze met wat grof zout. Leg op elk een takje rozemarijn. Vouw ze dicht en pof de aardappelen in ca. 1 uur en 15 minuten gaar. Ze zijn gaar als een puntig mesje er makkelijk in geprikt kan worden en de aardappel niet meer stevig aanvoelt.
  2. Breng ondertussen een flinke laag water aan de kook, eventueel met wat zout. Kook hierin de spruitjes ca. 10 minuten (afhankelijk van de grootte). Haal de naalden van het overgebleven takje rozemarijn los en hak ze fijn. Snijd de paprika in repen en de prei in ringen, was en droog ze.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en roerbak de kipreepjes 3 minuten. Voeg de fijngehakte rozemarijn, paprika en prei toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg ½ l heet water toe. Verkruimel de bouillontablet erover en breng al roerende aan de kook. Voeg al roerende 2-3 el allesbinder toe en roer tot er een niet al te dikke ragout ontstaat. Even laten bubbelen. Giet het vocht van de spuitjes goed af. Roer de spruitjes erdoor en laat nog heel even pruttelen.
  4. Leg de aardappelen op 2 borden, snijd ze doormidden en schep de ragout erover. Lekker met wat geraspte kaas.

Tips

  • Vervang de spruitjes door paddenstoelen, kerstomaatjes, boontjes of worteltjes (in stukken).
  • De kipreepjes kun je vervangen door vleesvervangers of gyros-flakes.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 grote pofaardappels
  • 3 takjes rozemarijn
  • grof zout
  • 350 g groene of paarse spruitjes
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine prei
  • 150 g gemarineerde kipreepjes
  • 1 kippenbouillontablet
  • allesbinder

Benodigdheden

  • aluminiumfolie

Bereidingtijd

95 minuten

Aantal personen

2 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 702 Kcal
Vetten 18 g
waarvan verzadigd 4 g
Koolhydraten 96 g
Vezels 18 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.