Gepofte zoete aardappel met bataatchips

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Was de aardappelen en pak ze in aluminiumfolie.
  3. Laat ze in de hete oven in 60-70 minuten gaar worden (of gaar ze op de barbecue).
  4. Ze zijn dan lekker zacht van binnen.
  5. Laat de aardappelen iets afkoelen en haal voorzichtig de schil eraf, probeer de stukken schil zo groot mogelijk te houden.
  6. Droog de schil van de aardappelen op een bakplaatje in 2-5 minuten in de magnetron op de ontdooistand.
  7. Niet teveel tegelijk! Hak de amandelen grof.
  8. Snijd de kruiden grof en meng ze met de amandelen en de mayonaise.
  9. Rasp de citroenschil erboven en voeg sap naar smaak toe.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Maak het vruchtvlees van de aardappelen warm in de oven op 180C (ca.10 minuten).
  12. Verwarm de frituurolie tot 170C.
  13. Frituur de gedroogde bataatschillen 1 minuut.
  14. Laat deze “chips” uitlek- ken en bestrooi licht met zout.
  15. Leg de warme aardappelen op 4 borden.
  16. Prak met een vork een beetje fijn (niet helemaal door!).
  17. Bestrooi met peper en zout.
  18. Strooi de amandelen erover.
  19. Breek de chips in grote stukken en steek in de bataat.
  20. Leg de sla erop en schep er wat van de mayonaise over.
  21. Geef de rest er apart bij.

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels
  • 0,5 zakje mesclun
  • 40 g geroosterde amandelen
  • 20 g bieslook of dragon/kervel
  • 4 el mayonaise
  • 1 citroen
  • frituurolie

Benodigdheden

  • aluminiumfolie

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.