Gepofte zoete aardappel met garnalen

Bereiding

  1. Prik de schil van de zoete aardappels in. Leg de aardappels in een cirkel op een bord of magnetronschaal en pof ze circa 10 minuten in de magnetron (800 Watt). Keer ze halverwege om.
  2. Laat de aardappels buiten de magnetron even nagaren. Dep de garnalen droog.
  3. Verhit de olijfolie met de knoflook en roerbak hierin de garnalen met de rode peper 3-4 minuten.
  4. Verwarm de bonen met de tacosaus.
  5. Halveer de aardappels in de lengte tot schuitjes, hol ze iets uit en vul ze met de bonen en garnalen. Bestrooi met de koriander en serveer met de zure room.

Tips

  • Pof de aardappels voor dit recept in de oven: prik de schil in en bestrijk de aardappels met olijfolie. Verpak in aluminiumfolie en pof de aardappels circa 40 minuten op 200┬║C.
  • Vervang de rode peper door 1 theelepel piri piri kruiden of Mexicaanse (taco)kruiden.

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels, schoongeboend
  • 300 g wokgarnalen naturel of, ontdooid, diepvries
  • 300 g cocktailgarnalen
  • 2 eetl. olijfolie of
  • 2 eetl. arachideolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, in smalle reepjes, zonder zaadjes
  • 200 g witte bonen, afgespoeld, uitgelekt, blik
  • 0,5 pot tacosaus, ca. 100 ml
  • 2 eetl. koriander, gehakt
  • 200 ml zure room

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht, voorgerecht

Voedingswaarden

Energie 395 Kcal
Vetten 20 g
waarvan verzadigd 8 g
Koolhydraten 30 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.