Gepofte zoete aardappel met hüttenkäse en olijven

Bereiding

  1. Wikkel elke aardappel in een velletje aluminiumfolie, leg de pakketjes aan de zijkant van de barbecue (niet op direct vuur) en rooster circa 25 minuten.
  2. Open de pakketjes voorzichtig, snijd de bovenkant in en leg de aardappels nog circa 5 minuten op de barbecue met het folie losjes eromheen. De aardappels zijn gaar wanneer je er met een satéprikker makkelijk doorheen kunt prikken.
  3. Meng de hüttenkäse met de olie, bieslook, knoflook, chilipeper, olijven en bosui. Breng op smaak met een flinke snuf zout.
  4. Schep de vulling in de gepofte zoete aardappels en serveer direct.

Ingrediënten

  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 200 g hüttenkäse
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 handje verse bieslook, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theel. gedroogde chilipeper
  • 1 handje zwarte olijf, in smalle ringen
  • 1 lente-/bosui, in ringetjes

Benodigdheden

  • aluminiumfolie
  • satéprikker

Bereidingtijd

15 minuten

  • 30 minuten roosteren

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.