Geroosterde-courgettesalade met amandel en gorgonzola

Bereiding

  1. Schaaf of snijd de courgettes in schuine plakken van ┬Ż cm. Bestrijk met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de courgette circa 2 minuten per kant op een hete barbecue of in een grillpan.
  2. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Meng de rozemarijn met de knoflook, 50 ml olijfolie, citroensap, zout en peper. Schep deze kruidenolie met de amandelen door de courgette.
  3. Bestrooi de salade met 100 gram verkruimelde gorgonzola.

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 75 ml olijfolie
  • 100 g blanke amandelen
  • 0,5 eetl. rozemarijn, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 citroen, sap
  • 100 g gorgonzola, verkruimeld

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

klein gerecht, bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.