Geroosterde groenten

Bereiding

  1. Verwarm de oven vóór op 200°C.
  2. Maak de groenten schoon.
  3. Snijd ze vervolgens met het grote koksmes in stukken van ca. 5 cm of in parten.
  4. Leg de groenten op een grote bakplaat, besprenkel met een beetje olie en hussel door elkaar.
  5. Rooster in de hete oven in 50-60 minuten tot ze gaar zijn.
  6. Doe de yoghurt in een schaal en roer er ½ tl zout door.
  7. Rasp de sinaasappelschil op een fijne rasp boven de yoghurt en meng.
  8. Schil de sinaasappel, verdeel in partjes, snijd ze klein en doe ze in een schaaltje.
  9. Doe ca. 100 ml olijfolie in een kleine koekenpan, voeg de komijn toe en verwarm tot de komijn van kleur begint te veranderen en knapperig wordt.
  10. Schenk en schep in een schaaltje.
  11. Laten afkoelen.
  12. Ris de muntblaadjes van de takken.
  13. Hak met het grote koksmes de munt, koriander en de noten grof.
  14. Zet de schaal met yoghurt, het schaaltje met sinaasappel en de komijnolie op een groot plateau of platte schaal.
  15. Schep een beetje van de komijnolie over de yoghurt.
  16. Schep de groenten ernaast.
  17. Strooi er wat kruiden en noten over en geef de rest er in schaaltjes bij.

Ingrediënten

  • 12 gekleurde wortelen of bieten
  • 3 pastinaken
  • 1 kleine pompoen
  • 100 ml olijfolie
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 1 sinaasappel
  • 2 el komijnzaadjes
  • 6 takjes verse munt
  • 1 bosje verse koriander
  • 150 g gemengde noten

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Voedingswaarden

Energie 863 Kcal
Vetten 63 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 46 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: