Geroosterde kip met sinaasappel en zoete aardappel

Voorbereiding

Spoel de kip van binnen uit en dep goed droog met keukenpapier. Rasp 1 eetlepel schil van de sinaasappels (zorg dat je 1 sinaasappel mét schil overhoudt). Haal de blaadjes van de koriander. Doe de rasp, samen met de overige ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine of vijzel en maal tot een fijn mengsel. Wrijf hiermee de kip van binnen en van buiten in en leg de kip in een ovenschaal. Laat afgedekt een halve dag marineren.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150┬░C. Snijd 1 sinaasappel in 8 parten en pers de overige drie uit. Schik de parten aardappel, kaneelstokjes en sinaasappelparten om de kip en giet het sinaasappelsap erbij.
  2. Rooster de kip onder in de oven in circa 1,5 tot 2 uur bruin en gaar. Bestrijk de kip af en toe met wat sap uit de schaal.
  3. Snijd de kip in stukken en serveer met de aardappels en saus.

Ingrediënten

  • 1 scharrelkip, ca. 1.2 kg
  • 600 g zoete aardappels of, geschild, in parten
  • 600 g aardappels, geschild, in parten
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 sinaasappels, schoongeboend
  • 1 sjalot, gesnipperd, voor de marinade
  • 5 teentjes knoflook, gesnipperd, voor de marinade
  • 0,5 bosje koriander, voor de marinade
  • 5 cm verse gember, geschild, geraspt, voor de marinade
  • 1 theel. zeezout, voor de marinade
  • 4 eetl. olijfolie, voor de marinade

Benodigdheden

  • keukenpapier
  • ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

15 minuten

  • 120 minuten oventijd
  • 240 minuten marineertijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.