Geroosterde witte kool met sinaasappel en pistache

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200┬░C.
  2. Rasp de schil van 1 sinaasappel.
  3. Schil de sinaasappels dik tot het vruchtvlees zichtbaar wordt en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op.
  4. Klop het sinaasappelsap met de sinaasappelrasp, olie en tijm door elkaar en schep de witte kool erdoor.
  5. Breng op smaak met zout en peper en spreid uit over een bakplaat.
  6. Rooster de kool in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  7. Schep tussendoor een paar keer om.
  8. Bestrooi de kool de laatste 5 minuten van de oventijd met de pistachenoten.
  9. Neem uit de oven en schep de sinaasappelpartjes erdoor.
  10. Lekker bij vlees of kip.

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. verse tijm, gerist
  • 1 witte kool, in grove stukken
  • 25 g pistachenoten, gepeld, grof gehakt

Bereidingtijd

20 minuten

  • 20 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.