Geroosterde zalm met gevulde witlofblaadjes

Bereiding

  1. Haal van de witlof 12 blaadjes die je kunt vullen.
  2. Zorg ervoor dat de blaadjes stevig, knapperig en mooi van vorm zijn.
  3. Snijd 1 stronkje witlof fijn.
  4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in smalle reepjes.
  5. Houd wat reepjes appel en een paar garnalen apart voor de garnering.
  6. Meng de reepjes witlof en rest van de appelreepjes met de rest van de garnalen en mayonaise, zodat je een smeuïge salade krijgt.
  7. Om te voorkomen dat de appelreepjes bruin worden kunt je ze eerst met wat vers citroensap bedruppelen.
  8. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  9. Let op bij het kopen van zalm dat de vis stevig en fris is en een mooie kleur heeft.
  10. De mooiste gaarheid is zo rond de 50C dan is de vis nog lekker sappig en van binnen mooi roze van kleur (je kunt de temperatuur meten met een kern/ vleesthermometer die je midden in de bereide zalmfilet prikt).
  11. Verwarm de oven voor op 160C.
  12. Bestrooi de zalm aan weerszijde met wat zout en peper.
  13. Verhit in een anti-aanbakpan een scheutje olijfolie, leg de zalm erin en bak deze snel aan beide kanten bruin, 2-3 minuten.
  14. Leg de zalm vervolgens in een ovenschaal en gaar de zalm nog 3-4 minuten in de oven.
  15. Let op, de zalm moet mooi rosé zijn van binnen dus hoe dunner de zalm, hoe korter de bereidingstijd.
  16. Vul als de zalm in de oven staat de blaadjes met de garnalen-witlofsalade.
  17. Leg de zalm op hete borden, leg de gevulde witlofblaadjes erbij en bestrooi met wat reepjes appel, achtergehouden garnalen en verse kruidenblaadjes.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 4 stronken witlof
  • 1 elstar appel
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 3 el mayonaise
  • gemengde gehakte kruiden

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.