Geroosterde zalm met salsa verde

Bereiding

  1. Bestrijk de vis met olie en bestrooi met zout en peper.
  2. Pureer voor de salsa verde de knoflook, groene kruiden, kappertjes, ansjovis en mosterd en giet de olijfolie er in een straaltje bij tot een dikke saus ontstaat. Voeg citroensap, -rasp en versgemalen peper toe.
  3. Rooster de zalm in een hete grill- of koekenpan 2-3 minuten per kant.
  4. Serveer met de salsa verde. Lekker met gebakken krieltjes en peultjes, sugarsnaps of wortel.

Ingrediënten

  • 600 g diepvrieszalmfilets, ontdooid, drooggedept
  • 2 eetl. arachideolie of
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 25 g platte peterselie
  • 25 g verse basilicum
  • 25 g munt en/of
  • 25 g verse koriander
  • 1 eetl. kappertjes
  • 5 ansjovisfilets
  • 1 theel. mosterd
  • 100 ml olijfolie
  • 1 citroen, rasp en sap

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 610 Kcal
Vetten 52 g
waarvan verzadigd 9 g
Koolhydraten 2 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.