Geroosterde zoete aardappel en spruitjes met hazelnoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200┬║C.
  2. Snijd de aardappels in blokjes van circa 3x3 cm. Halveer de spruitjes eventueel en meng ze met de aardappelblokjes, hazelnoten, kaneelstokjes, kaneelpoeder, tijm en olie.
  3. Maal er wat zout en peper over en schud goed om. Verdeel dit mengsel over de bakplaat en rooster hoog in de oven in circa 25 minuten goudbruin en beetgaar. Serveer op een mooie schaal.

Ingrediënten

  • 1,5 kg zoete aardappels, geschild
  • 1,5 kg spruitjes, panklaar
  • 100 g blanke hazelnoten, grof gehakt
  • eventueel 2 kaneelstokjes
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • 0,5 bosje tijm
  • 4 el olijfolie

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereidingtijd

20 minuten

  • 25 minuten oventijd

Aantal personen

10 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.