Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220┬║C. Schep de aardappelblokjes met de partjes ui, knoflook, olijfolie, ras el hanout en een snuf zout om in een grote ovenschaal.
  2. Rooster circa 10 minuten hoog in de oven. Schep de broccoli, courgette en kikkererwten erdoor en bak nog 15-20 minuten verder in het midden van de oven tot de groenten beetgaar zijn.
  3. Bestrooi de groenten met de peterselie en serveer met de yoghurt. Bestrooi naar smaak met chilipeper.

Ingrediënten

  • 600 g zoete aardappels, geschild, in blokjes
  • 2 grote rode uien, in partjes
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 5 el olijfolie
  • circa 1,5 el ras el hanout of
  • circa 1,5 el komijnpoeder (djinten)
  • 500 g broccoliroosjes, panklaar
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 200 g kikkererwten, uitgelekt, blik
  • 1 bosje peterselie, grof gehakt
  • 100 g Griekse yoghurt
  • eventueel chilipepervlokken

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.