Gestoofde hamlapjes met wortel en verse venkel

Bereiding

  1. Haal het vlees 20 minuten voor dat u gaat koken uit de koelkast.
  2. Snijd de stelen en het fijne groen van de venkel en snijd venkelknollen elk in 8 parten. Houd het groen apart. Maak de peentjes schoon, schillen hoeft niet. Kook de venkel en wortel in 1½ l kokend water 30 minuten.
  3. Verwarm na 20 minuten koken de boter of margarine in een grote diep braad of stoofpan en laat een beetje bruin worden. Bestrooi ondertussen het vlees aan beiden kanten met kerriepoeder en wat zout. Bak de hamlapjes in de hete boter om en om bruin op een hoog vuur. Leg de lapjes even in het deksel. Roer het venkelzaad door de braadboter. Schep er 2 el mosterd door. Leg het vlees direct terug in de pan. Schep dan de groenten op het vlees en schenk het kookvocht erbij.
  4. Voeg de (verkruimelde bouillontabletten toe, goed mengen en breng aan de kook. Zet de pan op een laag vuurtje en stoof met het deksel half op de pan 15-20 minuten. Schep de groenten en het vlees in het deksel. Zet de pan op een groot vuur en kook zonder deksel tot de helft van het vocht is verdampt. Proef en roer er naar smaak nog wat peper, eventueel wat zout en 1-1½ el mosterd door. Meng het vlees en de groenten weer met het stoofvocht. Eventueel nog even doorwarmen
  5. Strooi er wat van het apart gehouden venkelgroen over. Lekker met tagliatelle of aardappelpuree.

Tips

  • Vervang de venkel door bleekselderij en het venkelzaad door komijnzaad.
  • De stelen van de venkel kun je gebruiken voor een soepje of bouillon.

Ingrediënten

  • 4 hamlapjes of schouderkarbonade zonder bot
  • 3 grote venkelknollen
  • 12 bospeentjes
  • 1 klontje roomboter of vloeibare bakmargarine
  • kerriepoeder
  • peper en zout
  • 1 el venkelzaad
  • 1,5 l vleesbouillon 3 tabletten, heet
  • 3 el franse mosterd

Bereidingtijd

90 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 389 Kcal
Vetten 23 g
waarvan verzadigd 10 g
Koolhydraten 13 g
Vezels 9 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.