Gestoofde komkommer met kalkoenfilet

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Boen de schil van 1 limoen schoon en rasp de schil fijn.
  3. Snijd de andere limoen in schijfjes.
  4. Snijd de komkommer (al dan niet geschild) in de lengte door.
  5. Verwijder het zaad met een theelepel.
  6. Snijd de kom-kommer in boogjes van ca. 11/2 cm of in vingerlange repen.
  7. Smelt de boter met 1 el olie in een hapjespan en stoof hierin de komkommer op laag vuur zachtjes gaar in 10-15 minuten Schep nu en dan om.
  8. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin de kalkoenfilet bruin, in ca. 8 minuten gaar.
  9. Bak de limoenplakjes 2a3 minuten mee.
  10. Bestrooi het vlees tijdens het bakken met peper en zout.
  11. Leg de limoenplakjes op het vlees.
  12. Hak de peterselie fijn.
  13. Breng de komkommer op smaak met limoensap en honing.
  14. Laat de honing smelten en schep door de komkommer.
  15. Breng op smaak met een beetje limoen-rasp, peper en zout en een deel van de peterselie.
  16. Stamp de aardappelen fijn met warme melk en roer er de rest van de limoenrasp door.
  17. Breng op smaak met peper en zout.
  18. Verdeel de gestoofde komkommer, de kalkoenfilet en de aardappelpuree over 4 borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel, geschild
  • 2 limoenen
  • 1,5 komkommers
  • 20 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 400 g kalkoenfilets
  • 10 g peterselie
  • 2 tl honing
  • 150 ml warme melk

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 317 Kcal
Vetten 21 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 25 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.