Gestoofde rabarber met gember-ijs

Bereiding

  1. Neem het ijs uit de diepvries zodat het iets zachter wordt. Verwarm de oven voor op 200┬║C.
  2. Verdeel de rabarber over de ovenschaal. Smelt de boter met de basterdsuiker en giet dit over de rabarber. Maal wat peper erover.
  3. Zet de rabarber circa 15 minuten in het midden van de oven. De rabarber moet zacht zijn, maar niet te gaar en vezelig. Schep de rabarber halverwege om en bedruip met het stoofvocht.
  4. Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en pureer ze met de suiker niet helemaal fijn in de blender. Meng de gembersnippers met 2 eetlepels gembersiroop door het ijs.
  5. Schep bollen van het ijs en serveer met de rabarber. Bestrooi de rabarber met een beetje basilicumsuiker en garneer met basilicumblaadjes.

Ingrediënten

  • 1 l vanille-ijs
  • 750 g rabarber, in stukken, ca. 8 cm
  • 75 g boter
  • 2 eetl. witte basterdsuiker
  • 1 bosje basilicum
  • 75 g suiker
  • 75 g gembersnippers op siroop, grof gehakt

Benodigdheden

  • ovenschaal, ingevet
  • blender
  • ijsbolschep

Bereidingtijd

15 minuten

  • 15 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Voedingswaarden

Energie 590 Kcal
Vetten 29 g
waarvan verzadigd 18 g
Koolhydraten 71 g
Vezels 4 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.