Gestoofde runderlapjes met pompoen

Omschrijving

Verhit de boter in een grote braadpan en bestuif het vlees met zout, peper en bloem. Braad het vlees in 3 porties om en om aan. Schep uit de pan en roer de aanbaksels los. Voeg de olie en sjalotten toe en fruit circa 4 minuten. Leg het vlees terug in de pan en giet de bouillon en azijn erbij. Voeg de kruiden en kruidnagels toe. Laat het vlees met het deksel op de pan op de laagste stand in circa 2 uur gaar worden. Voeg de pompoen en dadels toe en laat zonder deksel nog 20-30 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree of frietjes en een rucolasalade.

Ingrediƫnten

  • 2 el boter
  • 600 g doorregen runderlappen, in 8 stukken
  • 1 el bloem
  • 1 el olie
  • 6 sjalotten, gehalveerd
  • 600 ml runderbouillon
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 2 kruidnagels
  • 400 g pompoen, geschild en in stukken
  • 8 gedroogde dadels zonder pit, gehalveerd

Bereidingtijd

ca. 2 uur en 40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

Hoofdgerecht

Voedingswaarden

517;33;6;48
Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, de lekkerste recepten, handige tips en andere nieuwtjes.