Gevulde kalfsrolletjes met pesto en ratatouille

Omschrijving

Bedek elke schnitzel met een dun laagje pesto. Snijd de paprika in de lengte doormidden. Verwijder het kapje en de zaadlijsten. Snijd de paprika in smalle repen. Snijd de gewassen maar ongeschilde courgette in plakken van 1 cm. Verwijder de steelaanzet en de onderkant. Snijd de ontvelde tomaten in vieren. Trek de draden van de stengels bleekselderij. Snijd ze in stukjes. Wel de rozijnen. Zet drie bakjes klaar: één met bloem, één met losgeklopt ei en één met paneermeel. Giet olijfolie in een pan en bak hierin de groenten beetgaar. Voeg op het laatste moment de doperwten en de rozijnen toe. Laat de groenten nog enkele minuten zachtjes bakken. Breng deze ratatouille op smaak met zout en peper. Smelt de boter in een koekenpan. Wentel de kalfsschnitzels eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en ten slotte door het paneermeel. Bak de schnitzels in ongeveer 8 minuten lichtbruin en gaar. Draai ze tijdens het bakken, dat op een niet te hoog vuur gebeurt, af en toe om. Garneer de ratatouille met blaadjes basilicum. 

Ingrediënten

  • 4 dunne kalfsschnitzels (ongepaneerd)
  • 4 el pesto
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • 2 vleestomaten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el rozijnen
  • ca. 3 el bloem
  • 1-2 eieren
  • ca. 4 el paneermeel
  • 2 el olijfolie
  • 2 el diepvriesdoperwten
  • zout
  • peper
  • 50 g boter
  • 12 basilicumblaadjes

Bereidingtijd

ca. 30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

517;25;38;36

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.