Gevulde kip met sinaasappel en hazelnoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Kneed het gehakt met de hazelnoten, sinaasappelrasp, het ei, zout en peper.
  3. Vul de kip met het gehaktmengsel en steek dicht met een prikker.
  4. Leg de kip in een braadslede of ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
  5. Meng de olie met de boter en giet dit over de kip. Braad de kip circa 25 minuten in het midden van de oven.
  6. Boen 1 sinaasappel schoon en snijd deze in dunne plakken. Houd apart.
  7. Pers de overige 2 sinaasappels uit en voeg het sap met de rozemarijn toe aan de kip.
  8. Stoof de kip nog circa 30 minuten in de oven en giet het braadvet af en toe eroverheen.
  9. Bestrijk de sinaasappelplakken met de honing en prik ze op de kip. Zet nog circa 10 minuten in de oven.
  10. Lekker met broccoli en krieltjes met schil uit de oven.

Tips

  • Rooster krieltjes met olijfolie in een aparte ovenschaal tijdens het bereiden van de kip. Serveer alles bij elkaar.

Ingrediënten

  • 200 g gehakt
  • 50 g hazelnoten of, grof gehakt
  • 50 g gemengde noten, grof gehakt, ongezouten
  • 1 sinaasappel, rasp
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 kip, panklaar, ca. 1.3 kg
  • 2 eetl. olijfolie
  • 100 g boter, gesmolten
  • 3 sinaasappels
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 eetl. honing

Benodigdheden

  • 5 cocktailprikkers
  • braadslede

Bereidingtijd

15 minuten

  • 60 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 865 Kcal
Vetten 71 g
waarvan verzadigd 26 g
Koolhydraten 12 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: