Gevulde puntpaprika met puree van zoete aardappel, feta en olijven

Bereiding

  1. Kook de zoete aardappels in circa 15 minuten gaar in water met zout. Verwarm de oven voor op 200┬║C.
  2. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Giet de aardappels af en stamp ze met de knoflook, olijfolie, ei, zout en peper. Schep de olijven erdoor.
  3. Vul de paprikahelften met de aardappelpuree en bestrooi met de feta. Leg de gevulde paprika's naast elkaar in een ovenschaal en gaar circa 20 minuten in het midden van de oven.

Ingrediënten

  • 750 g zoete aardappels, geschild, in blokjes
  • 4 rode puntpaprika's
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 g groene olijven, grof gehakt, zonder pit
  • 100 g feta, verkruimeld

Bereidingtijd

20 minuten

  • 20 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.