Gevulde tomaat met roerei en bacon
Bereiding
- Dompel de tomaten 20 seconden onder in kokend water. Spoel af met koud water. Trek de schil eraf. Snijd de kapjes van de tomaten en verwijder met een lepel de zaden en zaadlijsten.
- Bak de bacon in een droge koekenpan langzaam op laag vuur tot het knapperig is. Breek de bacon in stukken.
- Breek de eieren boven een steelpan, voeg de boter toe. Gaar de eieren al roerende met een spatel, langzaam op een middelhoog vuur, tot een smeuïge massa ontstaat. Haal de pan van het vuur en schep de creme fraiche erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Zet de tomaten op 4 borden. Bestrooi ze met peper en zout. Vul de tomaten met het roerei en steek de stukken bacon erin.
- Pluk de kruidenblaadjes van de takjes. Knip de bieslook in stukken en strooi de kruiden om de tomaten heen. Strooi er wat vers gemalen peper over.
Tips
- Serveer het roerei met gerookte zalm en toast.
Ingrediënten
- 4 grote tomaten
- 8 plakken bacon
- 8 eieren
- 30 g boter
- 1 el crème fraîche
- peper en zout
- 12 sprietjes bieslook
- 2 takjes basilicum
- 2 takjes dragon
Bereidingtijd
15 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
brunch
Voedingswaarden
Energie | 655 Kcal |
---|---|
Vetten | 41 g |
waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 39 g |
Vezels | 0 g |