Gevulde zoete aardappel met knoflookkarbonade

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220┬║C. Halveer de aardappels in de lengte. Leg ze met het snijvlak naar beneden op de bakplaat en bestrijk rondom met olie. Bak in de oven in circa 25 minuten gaar.
  2. Wrijf intussen de karbonades in met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het vlees om en om goed bruin.
  3. Voeg de helft van de knoflook toe aan het bakvet en zet de warmtebron lager. Leg een deksel op de pan en laat de karbonades in de knoflookjus nog een paar minuten garen.
  4. Meng intussen de yoghurt met wat zout, chilipeper, de rest van de knoflook en de helft van de bosbessen. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  5. Neem de aardappels uit de oven. Leg ze met het snijvlak omhoog op een grote plank of schaal en schep op elke halve aardappel een lepel yoghurtsaus.
  6. Bestrooi met sesam, de rest van de bessen en de koriander. Serveer de karbonades bij de aardappels.

Ingrediënten

  • 4 middelgrote zoete aardappels, schoongeboend
  • 3 eetl. olijfolie
  • 4 schouderkarbonades
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 200 g Griekse yoghurt
  • snufje chilipepervlokken
  • 200 g bosbessen of
  • 200 g blauwe bessen
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 0,5 bosje koriander, grof gehakt

Benodigdheden

  • bakplaat, ingevet

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.