Gezonde borrelmix

Bereiding

  1. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Spoel de kikkererwten af met water en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Wrijf droog met een schone theedoek.
  4. Meng de kikkererwten in een kom met de zonnebloemolie en Ras el Hanout en verdeel over de bakplaat.
  5. Zet de bakplaat in de (nog koude) oven.
  6. Stel de oven in op 150┬░C en rooster de kikkererwten in ca 50 minuten krokant.
  7. Schep elke 10 minuten om.
  8. Meng ondertussen de cashewnoten en pompoenpitten met het komijnpoeder en verdeel 10 minuten voor het einde van de baktijd over de bakplaat en bak de laatste 10 minuten mee.
  9. Laat de borrelmix ca. 10 minuten afkoelen.

Tips

  • Vervang de Ras el Hanout kruiden door Garam Masala kruiden.

Ingrediënten

  • 400 g kikkererwten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el ras el hanout
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 50 g pompoenpitten
  • 1 tl komijnpoeder (djinten)

Bereidingtijd

10 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

tussendoortje

Voedingswaarden

Energie 254 Kcal
Vetten 16 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 13 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.