Glutenvrije rijstpannenkoeken

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar, giet af en laat daarna goed afkoelen.
  2. Bak de appels met de basilicum samen kort in 1 eetlepel zonnebloemolie.
  3. Maal de rijst fijn in een blender of met een staafmixer.
  4. Kluts de eieren, giet de melk erbij en meng het rijstmengsel erdoor.
  5. Verhit de rest van de zonnebloemolie en bak pannenkoeken van het beslag. Verdeel de stukjes appel over de pannenkoeken.

Ingrediënten

  • 150 g basmatirijst
  • 2 groene appels, geschild, in blokjes
  • 5 blaadjes verse basilicum, gehakt
  • 3,5 eetl. zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 1 l halfvolle melk

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 290 Kcal
Vetten 12 g
waarvan verzadigd 4 g
Koolhydraten 33 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.