Gorgonzola-bonbons met witte chocolade

Bereiding

  1. Verdeel de gorgonzola in 12 kleine stukjes en rol tussen vochtige handen tot balletjes. Leg afgedekt in de koelkast.
  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
  3. Leg een stuk bakpapier op een schaal, schep de amandelen erop en bestrooi met de rozemarijn. Verwarm de chocolade au bain-marie zonder te roeren, tot de meeste stukjes chocolade gesmolten zijn.
  4. Neem de kom van de pan en roer de laatste stukjes chocolade helemaal glad. Leg de gorgonzolaballetjes op een vorkje en dip ze in de chocolade.
  5. Laat iets uitdruppelen en leg ze op het bakpapier met de gekruide amandelen. Rol de bonbons er met behulp van 2 vorken door en schep over op een schaaltje.
  6. Laat de chocolade drogen en laat de bonbons nog 30 minuten opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

  • 100 g gorgonzola
  • 20 g amandelschaafsel
  • 1 tl rozemarijn, fijngehakt
  • 150 g witte chocolade, grof gehakt

Benodigdheden

  • bakpapier

Bereidingtijd

30 minuten

  • 30 minuten koelen

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

tussendoortje, klein gerecht, nagerecht

Voedingswaarden

Energie 330 Kcal
Vetten 23 g
waarvan verzadigd 13 g
Koolhydraten 23 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.