Grapefruitsalade met witlof, appel en garnalen

Bereiding

  1. Halveer de grapefruits en hol ze uit met een lepel of (krom) grapefruitmes.
  2. Bewaar de uitgeholde grapefruits.
  3. Verwijder de vliesjes uit het vruchtvlees.
  4. Snijd de platte onderkanten van de witlof af en doe deze weg.
  5. Houd een paar witlofblaadjes apart en snijd de stronken witlof fijn.
  6. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in heel kleine blokjes.
  7. Meng de appel, witlof, grapefruitvruchtvlees en de garnalen in een kom met de mayonaise.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Snijd de achtergehouden blaadjes witlof in stukjes en/of reepjes.
  10. Vul de uitgeholde grapefruits met de salade.
  11. Maak het gerechtje af met de walnoten, stukjes witlof en losgeknipt tuinkers.

Ingrediënten

  • 2 grapefruits
  • 150 g Hollandse garnalen
  • 3 kleine stronkjes witlof
  • 2 elstar appels
  • 2 el mayonaise
  • 2 el walnoten, gepeld en grof gehakt
  • 0,5 bakje tuinkers

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

voorgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.