Gratin van zoete aardappel en spruitjes met geitenkaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200┬║C.
  2. Halveer de zoete aardappels in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd ook de spruitjes in dunne plakjes. Blancheer de spruitjes 1 minuut in kokend water, laat uitlekken en verdeel over de ovenschaal.
  3. Verdeel de helft van de geitenkaas erover. Blancheer de aardappelplakjes 1 minuut, laat uitlekken en leg bovenop de spruitjes.
  4. Klop de room los met het ei, de tijm en peper en giet over de aardappelplakjes. Verdeel de rest van de kaas en de walnoten erover.
  5. Bak de schotel in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappels, geschild
  • 500 g spruitjes, panklaar
  • 250 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
  • 200 ml room
  • 1 ei
  • 1 theel. tijm
  • 50 g walnoten

Benodigdheden

  • ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.