Gratin van zoete aardappel met roquefort en walnoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C. Verdeel de aardappelplakken en uienringen over de ovenschaal. Bestrooi licht met zout en versgemalen peper.
  2. Klop de slagroom en wijn door elkaar en giet dit er gelijkmatig overheen. Schud even met de schaal zodat alles zich goed vermengt. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet circa 30 minuten in de oven.
  3. Neem de schaal uit de oven en verwijder het folie. Verdeel de roquefort en walnoten erover en bak nogmaals circa 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant mooi bruin is.
  4. Lekker met een salade.

Ingrediënten

  • 600 g zoete aardappels, geschild, in dunne schuine plakken
  • 1 zoete ui, in dunne ringen
  • 150 ml slagroom
  • 50 ml droge witte wijn
  • 200 g roquefort
  • 50 g walnoten, gepeld, grof gehakt

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • aluminiumfolie

Bereidingtijd

25 minuten

  • 50 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.