Groene en witte asperges met citroenboter

Bereiding

  1. Schil de witte asperges en snijd het harde stukje aan de onderkant eraf.
  2. Kook de asperges in ruim kokend water in een hapjespan in 15-30 minuten gaar.
  3. Snijd van de groene asperges het harde stukje aan de onderkant af en kook ze 8 minuten.
  4. Giet af en laat uitlekken.
  5. Schrob ondertussen de krieltjes onder koud stromend water goed schoon en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  6. Rasp de schil van de citroen en pers de vucht uit.
  7. Snijd de bosuitjes in stukjes.
  8. Verwarm in een hapjespan 40 g boter met de citroenrasp en naar smaak wat peper, zout en citroensap.
  9. Leg de asperges in de boter en houd ze warm.
  10. Meng de warme krieltjes met de bosuitjes en de rest van de boter.
  11. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  12. Verdeel de asperges met citroenboter over 4 borden, leg de plakjes zalm ernaast en schep de krieltjes erbij.

Ingrediënten

  • 1,5 kg witte en groene asperges
  • 1 kg krieltje in de schil
  • 1 citroen
  • 6 lente-/bosuitjes
  • 50 g boter
  • 250 g gerookte zalm

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 545 Kcal
Vetten 33 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 55 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.