Groene kool 'pasta' met tomaten-, gehakt- en paddenstoelensaus

Bereiding

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd grote doormidden of in vieren. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpannetje en roerbak hierin het gehakt een paar minuten tot het rul is. Als er bij het bakken veel vocht in de pan is gekomen dan kun je dat afgieten. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe. Verkruimel de bouillontablet erboven. Breng al roerende tegen de kook aan en laat op een heel laag vuur ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Snijd ondertussen de kool in smalle repen. Breng een flinke laag water aan de kook (eventueel met wat zout) en kook hierin de koolreepjes 5 minuten. Afgieten en heel goed laten uitlekken.
  3. Roer een scheutje olijfolie door de saus. Proef en voeg eventueel peper en wat zout toe. Verdeel de kool”pasta” over 2 borden. Schep de saus erover en bestrooi met de kaas.

Tips

  • In plaats van groene kool kun je ook courgettereepjes gebruiken als ‘pasta’.
  • Voeg voor een lekker pikantje, wat hete pepersaus aan de tomatensaus toe.

Ingrediënten

  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • olijfolie
  • 200 g mager rundergehakt
  • 500 ml tomatenblokjes
  • 1 el Italiaanse kruidenmix
  • 1 groentebouillontablet
  • 400 g groene kool
  • peper en zout
  • 3 el oude kaas, geraspt

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

2 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 395 Kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigd 7 g
Koolhydraten 15 g
Vezels 11 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.